شیره انگور اصل را چگونه تشخیص دهیم؟

  • از
شیره انگور اصل

تشخیص شیره انگور خوب به صورت سنتی

شیره های طبیعی و اصل در فصل سرد سال بسته می شوند اما شیره انگور تقلبی در فصل سرد سال بسته نمی شوند و به شکل ثابت می مانند. شیره هایی که ناخالصی داشته باشند در فصل سرد سال مقادیر بالای شیره(بالای ظرف شیره) بسته می شود اما مقادیر پایین ظرف شیره به صورت سالم و ثابت می ماند.

طعم و مزه شیره انگور

شیره انگور نباید مزه یا طعم انگور را کامل از بین برده باشد. یعنی با خوردن یک قاشق شیره انگور باید طعم شیرین انگور را حس کنید.

بالا بودن شیرینی شیره انگور طبیعی است چون برای تولید آن انگور هایی که شیرینی زیاد دارند انتخاب می شوند و این انگور ها در زمان پخت به خاطر از دست دادن رطوبت شان، میزان شیرینی آنها بیشتر میشود.

برخی از تولید کنندگان از شکر در تولید شیره انگور استفاده میکنند که با مزه کردن شیره میتوان حدس زد که در آن از شکر استفاده شده است.

توجه داشته باشید که در شیره هایی که تقریبا بی مزه هستند و مزه انگور را نمی دهند افزودنی هایی اضافه شده اند که نه تنها خواص شیره انگور را از بین میبرد، بلکه باعث مضر شدن آن میشود.

رنگ شیره انگور

یکی از اساسی ترین راه های تشخیص شیره انگور اصل رنگ آن است. شیره انگور از انگور های سفید و یا سیاه یاقوتی گرفته می شود. اما نهایتا رنگ شیره انگور به نسبت شیره خرما روشن تر است. رنگ شیره انگور در زمانی که طبیعی و درست به عمل بیاید عسلی مایل به قهوه ای یا مایل به خرمایی است. البته در مواردی رنگ کمی تیره تر می شود.

این نکته را به یاد داشته باشید که حرارت مستقیم و بالا در رنگ شیره تاثیر زیادی دارد. معمولا شیره انگورهای سنتی که در حرارت بالا تولید می شوند رنگی تیره تر و متمایل به سیاه دارند و رنگ شیره انگور صنعتی روشن تر است.

در روش های صنعتی اگر شرکت معتبر باشد از دیگ های تحت خلا و روش حرارت غیر مستقیم برای پخت شیره استفاده می شود و رنگ شیره انگور تولید شده بسیار روشن تر است.

خلوص شیره انگور

همانطور که می دانید برای تهیه شیره انگور از خاکی به نام خاک سفید استفاده می شود. این خاک اسیدیته انگور را می گیرد تا شیره ترش مزه نشود. برخی از تولید کننده ها معمولا به خوبی شیره را بعد از گرفتن اسیدیته تصفیه نمی کنند و همین امر باعث می شود که خاک در درون شیره با چشم تا حدودی دیده شود.

غلظت شیره انگور

در زمان پخت شیره انگور باید تا حد امکان رطوبت گرفته شود. این کار باعث می شود تا ماندگاری شیره انگور بالاتر برود و در ضمن شرایط نگهداری بهتری هم داشته باشد. در روش های سنتی معمولا با دیدن غلظت بصورت چشمی و تجربی حرارت را قطع می کنند . اما در روش های صنعتی صحیح غلظت توسط دستگاه تعریف می شود و حرارت در زمان تعیین شدن بصورت اتوماتیک قطع می شود.

قیمت شیره انگور

شاید تعجب کنید اما فاکتور قیمت نیز مهم است. لازم است بدانید شیره های انگور بی کیفیت و تقلبی ارزان تر هستند زیرا ناخالصی هایی مانند شکر در داخل آن وجود دارد که باعث می شود ارزش آن پایین باشد.

شما میتوانید شیره انگور اصل و با کیفیت شهر ملایر را از فروشگاه ارگانیک ممتاز خرید کنید.